Начало За нас Реклама Контакти

Глазирани пилешки крилца

Снимка за Глазирани пилешки крилца
75
Време за приготвяне: 75 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

Някои вериги за бързо хранене, специализирани в предлагането на пилешки продукти, имат в асортимента си по една-две рецепти за пилешки крилца. Но както всеки уважаващ себе си чревоугодник ще потвърди, няма нищо по-вкусно от домашно приготвените "купешки" специалитети. Така че защо да не направите нашите крилца ваши и не ги поднесете при следващия удобен случай? Конкуренцията ще бъде съкрушена и ще отбележи значителен спад в оборота, защото всички ще искат да похапват при вас.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 1 кг пилешки крилца
  • ⅓ ч. ч. кетчуп
  • ⅓ ч. ч. мармалад от кайсии
  • 1 с. л. оцет
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 1 с. л. зехтин
  • 1 пресована скилидка чесън

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Крилцата се измиват и се подсушават.

  2. 2.

    В тиган се смесват кетчупът, мармаладът, оцетът, соевият сос, доматеното пюре, чесънът и зехтинът. Загряват се леко, докато сместа стане хомогенна. След като изстине, глазурата се изсипва върху крилцата. Покриват се и се оставят да се мариноват поне 2 часа в хладилника.

  3. 3.

    Фурната се загрява на 180° С. Маринованите крилца се отцеждат и се слагат в тавичка върху хартия за печене. Пекат се 45 мин., като веднъж се обръщат и се мажат с останалата глазура.


Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари