Начало За нас Реклама Контакти

Пилешки дюнер кебап

Снимка за Пилешки дюнер кебап
20
Време за приготвяне: 20 мин. + 6 часа замразяване
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Въпреки че "дюнер кебап" на турски означава буквално "въртящо се печено" тази домашна рецепта по сочност и вкус дори надминава произведенията на добрите улични дюнерджийници.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 пилешки гърди
  2. 200 г смляно пилешко месо
  3. 1 малка глава лук, ситно нарязана
  4. 1 щипка чесън на прах
  5. 1 с. л. масло
  6. 1 ч. л. риган
  7. 1 с. л. зехтин
  8.  сол и пипер на вкус
  9.  олио за пържене
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Гърдите са подправят със сол и пипер на вкус и се намазват със зехтина.

  2. 2.

    Смляното месо се обърква с лука, чесъна, маслото, ригана, сол и пипер на вкус. Оформя се на продълговато кюфте и се слага между двете пилешки гърди. Замразява се за 6 ч. Изважда се, оставя се да се отпусне за 30 - 40 мин. и се нарязва на филии.

  3. 3.

    Пържат се в умерено загрято олио от двете страни.


Подходящи типове вина
Ян. 2011
Още подобни рецепти
Коментари