Кулинарни рецепти » Пълнено пиле с месо и зеленчуци

 Пълнено пиле с месо и зеленчуци

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малко пиле с дреболиите
• 100 г телешко или свинско месо
• 1 главичка лук
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. настъргана целина
• 1 с.л. ситно нарязан морков
• 80 г краве масло
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 100 г гъби
• 100 г шунка
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. настърган кашкавал
• 2 яйца
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и дреболиите и ги запържваме в половината от маслото. Прибавяме ситно нарязания лук, магданоза, моркова и целината. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, заливаме с бульона и задушаваме до омекване на продуктите.

Прибавяме нарязаните шунка и гъби, настъргания кашкавал, разбитите яйца и галетата. Разбъркваме, пълним пилето с тази смес и го зашиваме. Задушаваме го на умерен огън в останалото масло и малко вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало