Начало За нас Реклама Контакти

Гъби с пилешки дробчета

Снимка за Гъби с пилешки дробчета
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Внимавайте с тази рецепта. Колкото и да е вкусно това предястие, не се изкушавайте за повече от 2 гъбки - и двата основни компонента са доста засищащи.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 8 големи печурки
  2. 200 г пилешки дробчета
  3. 1 с. л. масло
  4. 4 с. л. праз, ситно нарязан
  5. 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  6. 1 сушена червена чушка, натрошена
  7. 2 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
  8. 1 ч. л. листа от прясна или сушена мащерка
  9. 100 г овчи кашкавал, настърган
  10.  сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1Пънчетата на гъбите внимателно се махат и се нарязват на ситно.

  1. 2.

    В загрятото масло се слагат подсушените и почистени от жилите дробчета, за да се запържат от всички страни. Изваждат се и се нарязват на ситно.

  2. 3.

    В същото масло се слагат празът, чесънът, пънчетата и чушката. Разбъркват се, докато леко се зачервят. Смесват се с дробчетата, трохите, мащерката и се подправят със сол и пипер на вкус.

  3. 4.

    Шапките на гъбите се напълват със сместа и се поръсват с настъргания кашкавал. Запичат се на фурна, загрята до 220˚ С, за 5 мин. и се поднасят.


  1.  
Подходящи типове вина
Септ. 2013
Още подобни рецепти
Коментари