Начало За нас Реклама Контакти

Пиле с мандарини и оризови спагети

Снимка за Пиле с мандарини и оризови спагети
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това свежо ястие е добър пример за кантонския стил на готвене - приготвя се бързо и съчетава сладко, солено и кисело. Машерката в него е чудесен фюжън елемент, който директно препраща към добрите френски кулинарни традиции. Така че само след 30 минути може да насладите на една наистина вкусна и модерна храна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 200 г оризови спагети
  • 800 г пилешко филе
  • 4 с. л. брашно
  • ½ ч. л. сол
  • ½ ч. л. мащерка
  •  шарен пипер на вкус
  • 2 с. л. олио
  • 2 с. л. масло
  • 1 стрък праз, нарязан на ситно
  • 200 мл пилешки бульон
  • ½ ч. ч. почистени филенца от мандарини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Оризовото фиде се приготвя според указанията на опаковката.

  2. 2.

    Филето се нарязва на кубчета и се поръсва с брашното, солта, мащерката и шарения пипер на вкус. Разбърква се, за да се покрие от всички страни.

  3. 3.

    Сгорещяват се маслото и олиото и в тях празът се задушава 2-3 мин. Добавя се месото и се пържи 3-4 мин., като се разбърква непрекъснато. Налива се бульонът. Ври няколко минути, докато се сгъсти сосът. Добавят се филенцата от мандарини и спагетите. Всичко се разбърква добре.


Подходящи типове вина
Апр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари