Пица с патладжан и пилешки гърди
Необходими продукти
- За тестото:
- • 500 г пресято брашно
- • 1-2 с.л. олио
- • щипка сол
- • 1 пакетче мая, разтворена в 300 мл вода
- За соса:
- • 4 с.л. олио
- • 1 глава лук
- • 5 с.л. червено вино
- • 250 г белени домати от буркан
- За плънката:
- • 2 бр. патладжани
- • 250 г пушени пилешки гърди
- • по 1 стрък босилек, пресен чесън
- • 250 г кашкавал
- • 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
В брашното се оформя кладенче, където се сипват олиото, солта и разтворена та мая. С помощта на дървена лъжица започва замесването, докато се захване тесто. На ръка се меси около 15 минути. Трябва да се получи меко и пухкаво тесто, което се оставя да втаса, покрито с навлажнена кърпа. Соса се приготвя, като в олиото се запържва нарязания лук, докато омекне. Сипва се виното и се оставя да се изпари. След това се добавят пасираните домати и солта. Оставя се да ври около 15 минути. Втасалото тесто се разделя на две топки. От всяка се разточва кора за пица, която се поставя в намаслена тава. Върху двете кори се разпределя доматения сос, а отгоре се подреждат нарязаните на тънки кръгчета патладжани, накълцаните пушени гърди, босилека и пресния чесън. Ръси се със зехтин и се покрива с нарязания на филийки кашкавал. Пиците се запичат в загрята фурна за около 20 минути.
Рецептата е добавена от vesi_rn на 15 Април 2009 г.
Още рецепти за:
Ястия с колбаси ⋅ Ястия с патладжани ⋅ Пици ⋅ Пици с доматен сос ⋅ Пици с колбаси ⋅ Пици с пилешко месо ⋅ Италианска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
# 1 n12345n76 [Изпробвал рецептата] | получисе-даже доста добре пицата е уникална и мисля да продъжа да я правя в къщи доста я харесаха [Изпробвана] | 25 Авг 2009 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.