Паста с пиле и аспержи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Паста с пиле и аспержи
15455
Паста с пиле и аспержи

 

 

 

 

 

Пролетта е сезона на аспержите и в никакъв случай не трябва да пропускаме да приготвим вкусна паста с аспержи. Рецептата за паста с пилешки гърди и аспержи е изключително лесна за приготвяне.

Козето сирене, което добавям се топи в сметаната и придава още по-млечен вкус. Сухото бяло вино и лимоновия сос освежават допълнително соса, а добавянето на индийско орехче прави това ястие наистина уникално. Може да изпробвате различни варианти с различни видове сирена или да експериментирате, като добавите различни билки, като мащерка и босилек, а дори и известно количество люти чушки на прах.

 

 

Продукти:

400 гр. обезкостени пилешки гърди без кожа (почистени от излишните мазнини и сухожилия и нарязани на тънки ивици)

400 гр. аспержи  (почистени от крайщата си и нарязани на тънки ивици)

2 с.л. масло

300 гр. паста (като фетучини или лингуини)

Сол и прясно смлян черен пипер

3 с.л. нарязан зелен лук

1/2 чаша сухо бяло вино

3/4 до 1 чаша сметана за готвене

1/8 ч.л. индийски орехче

110 гр. козе сирене

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. пресен естрагон

1 чаша настърган пармезан

 

Начин на приготвяне:

Бланширайте аспержите във вряща вода за 2 минути. След това ги отстранете с решетъчна лъжица в купа с лед за да спрете варенето. Прецедете ги и ги оставете настрани.

Сложете  голяма тенджера с подсолена вода на котлона. Изчакайте водата да заври. Пригответе пастата според инструкциите за готвене на опаковката. Отделете половин чаша от водата и я запазете.

Загрейте маслото в голям тиган на средно висока температура. Добавете пилешкото месо и поръсете със сол и черен пипер. Не разбърквайте месото, докато покафенее леко от едната страна. След това добавете  лука и аспержите и запържете за още една минута. След това добавете и сухото бяло вино и варете, докато течността наполовина се изпари.

Добавете сметаната, индийското орехче, козето сирене и повечето от пармезана (оставете си толкова, колкото да поръсите отгоре, когато е готово). Оставете на котлона, докато сиренето се разтопи напълно в сметаната. Добавете лимонов сок (повече или по-малко на вкус) и естрагона. Можете да добавите допълнително черен пипер на вкус.

Сложете пастата в купата за сервиране. Добавете соса с пилето и аспержите. Добавете малко от водата, която си запазихте по-рано за да получите кремооразен вид. Сервирайте с останалия настърган пармезан.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft