Калцоне с тиквички и пиле
Необходими продукти
- За тестото:
- • 500 г брашно
- • 200-220 мл вода
- • 3 с.л. зехтин
- • 1/2 ч.л. сол
- • 7 г суха мая
- За плънката:
- • 150 г пилешки гърди
- • 150 г кашкавал
- • 1 ч.л. босилек
- • 3 глави червен лук
- • 1 бр. тиквичка
- • 1 бр. люта червена чушка
- • 1 резенче джинджифил
- • 2-3 филета аншоа
- • 1 с.л. олио
- • 2-3 с.л. тъмен соев сос
Начин на приготвяне
Брашното се пресява в купа, сипват се разтворената мая и зехтинът и при непрекъснато разбъркване се налива вода, достатъчно, за да се захване тестото. Меси се на ръка, докато се получи пухкава топка. Покрива се с фолио и се оставя да втаса. Пилешкото филе се накълцва на малки парчета, поръсва се с 1 с.л. от соевия сос и се оставя да се маринова за около 10 минути. След това се запържва за 3-4 минути в дълбок тиган със загрята мазнина. Джинджифилът се обелва и се нарязва на ситно, лукът се реже на полумесеци, тиквичката и доматите - на кубчета. Лютата чушка се почиства от семето и се нарязва на дребно. В мазнината от месото на силен огън се запържват лукът и джинджифилът, заедно с босилека. Когато се зачервят, се слагат тиквичките и лютата чушка, след 1-2 минути се прибавят филетата аншоа, останалият соев сос, босилекът, доматите и пилешкото месо. Разбърква се и се оставя да изстине. Половината от тестото се разточва с пръсти във формата на кръг, като хубаво се набрашнява. Част от плънката се изсипва с едната половина на кръга и се поръсва с нарязания на кубчета кашкавал. От едната страна краищата на тестото се намазват с вода, за да се залепят хубаво, след това тестото се прегъва на полумесец и се слепва. Калцонето се пече в предварително загрята фурна около 15 минути до златисто.
Рецептата е добавена от Mihalev на 8 Април 2010 г.
Източник: hamhum.net
Източник: hamhum.net
Още рецепти за:
Ястия с пилешко месо ⋅ Печено пиле (без плънка) ⋅ Ястия с тиквички ⋅ Пици ⋅ Пици с доматен сос ⋅ Пици с пилешко месо ⋅ Пици Калцоне ⋅ Италианска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
Няма коментари
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.