Пица с патладжан и пилешки гърди
Необходими продукти
  • За тестото:
  • • 500 г пресято брашно
  • • 1-2 с.л. олио
  • • щипка сол
  • • 1 пакетче мая, разтворена в 300 мл вода
  • За соса:
  • • 4 с.л. олио
  • • 1 глава лук
  • • 5 с.л. червено вино
  • • 250 г белени домати от буркан
  • За плънката:
  • • 2 бр. патладжани
  • • 250 г пушени пилешки гърди
  • • по 1 стрък босилек, пресен чесън
  • • 250 г кашкавал
  • • 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
В брашното се оформя кладенче, където се сипват олиото, солта и разтворена та мая. С помощта на дървена лъжица започва замесването, докато се захване тесто. На ръка се меси около 15 минути. Трябва да се получи меко и пухкаво тесто, което се оставя да втаса, покрито с навлажнена кърпа. Соса се приготвя, като в олиото се запържва нарязания лук, докато омекне. Сипва се виното и се оставя да се изпари. След това се добавят пасираните домати и солта. Оставя се да ври около 15 минути. Втасалото тесто се разделя на две топки. От всяка се разточва кора за пица, която се поставя в намаслена тава. Върху двете кори се разпределя доматения сос, а отгоре се подреждат нарязаните на тънки кръгчета патладжани, накълцаните пушени гърди, босилека и пресния чесън. Ръси се със зехтин и се покрива с нарязания на филийки кашкавал. Пиците се запичат в загрята фурна за около 20 минути.
Рецептата е добавена от vesi_rn на 15 Април 2009 г.
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
# 1
n12345n76
ентусиаст с миксер
[Изпробвал рецептата]
получисе-даже доста добре пицата е уникална и мисля да продъжа да я правя в къщи доста я харесаха
[Изпробвана]
25 Авг 2009

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от krasikn10от Ella_22от Doroteyaот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот zlareот Ella_22от Ella_22от Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот Doroteyaот krasikn10от Lirinka
Рецепти на деня
> <


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.