събота, 7 януари 2012 г.

Пилешка супа с броколи и Чедър


Продукти:
200 гр. пилешко месо (без кожа и кости)
400 гр. броколи
100 гр. сирене Чедър
1 ч.чаша прясно мляко
1 глава лук
2 суп.л. зехтин
3 суп.л. брашно
Сол
Черен пипер

Приготвяне:
Пилето се нарязва на кубчета и се сварява в подсолена вода до пълно омекване на месото. Междувременно лукът се почиства, нарязва се на дребно и се запържва в мазнината. Добавя се брашното и се запържва още 2-3 минути, след което се добавят 3-4 лъжици от горещата супа, разбърква се добре и получената смес се добавя към супата. Добавят се и нарязаните на малки розички броколи и прясното мляко и се оставя да ври на бавен огън около 4-5 минути. Накрая се доовкусява със сол и черен пипер и се добавя настърганото сирене Чедър. Готовата супа се сервира топла.