Продукти: 1.250 кг пиле, 2 бр. бели тиквички, 450 г домати, 450 г картофи, 3 бр. моркови, 2-3 супени лъжици бяло вино, 100 г зелен фасул, 1 глава кромид лук, 2 чаени чаши спанак, 1 супена лъжица зехтин, 2 супени лъжици овесени ядки, 3 супени лъжици босилек, сол и черен пипер на вкус.
Сложете пилето, виното и половината сол в голяма тенджера и налейте вода да покрие 5 см. Оставете да ври около 35 мин., като отпенвате от време на време. Извадете пилето и отделете за друго ястие пилешките гърди. Обезкостете останалото месо и го нарежете на малки парчета.
Загрейте зехтина в голяма тенджера на умерена температура. Добавете нарязания лук и запържете около 5 мин. до златисто. Прибавете бульона и кипнете. Сложете нарязаните картофи, домати, моркови, фасул и останалата сол. Оставете да поври около 10 мин. Сложете пилешкото месо, нарязаните на филийки тиквички и ядките и варете още 15 мин. Добавете нарязания спанак и оставете да къкри още около 3 мин. Поръсете с босилека и подправете с черния пипер.
Пилешка супа със зеленчуци