Пиле на пара със сос от джинджифил
Рейтинг: Сложност: Любима на 2 готвача |
Снимката е добавена от AnnaJames
Необходими продукти
- • 3/4 ч.л. настърган джинджифил
- • 4 тънки резенчета джинджифил
- • 1 бр. люта чушка, нарязана на ситно
- • 1 голяма скилидка чесън
- • 1/4 ч.ч. сок от лайм
- • 3/4 ч.л. сусамово олио или зехтин
- • 1/8 ч.л. захар
- • сол
- • 1 малка глава лук, на резени
- • 500 г пилешко месо (обезкостено)
- • 1/4 ч.ч. кориандър, по желание
- • люти чушлета по желание
Начин на приготвяне
Настъргания джинджифил, чушката, сoка от лайм и олиото се пускат в малък блендер, или се смесват добре с вилица. В тавата на машина за готвене на пара (или с кошничка за готвене на пара, покрита с алуминиево фолио) се слагат резените джинджифил и чесъна, отгоре се нареждат резените лук и отгоре- парчетата пиле. Тавата или кошничката се слагат над вряща вода за 15-18 минути, докато когато пилето се прободе с вилица, сокът му потече бистър. Изваждат се, както са на слоеве поръсват се с кориандър, и се поднасят със соса - всеки си полива порцията по желание. По желания се гарнира с люти чушлета.
Рецептата е добавена от AnnaJames на 24 Юни 2015 г.
Източник: *The Best Steamer Cookbook Ever* by Marge Poore
Източник: *The Best Steamer Cookbook Ever* by Marge Poore
Още рецепти за:
Ястия с пилешко месо ⋅ Пилешки бутчета ⋅ Пилешки гърди (филе) ⋅ Пилешко бонфиле ⋅ Екзотични пилешки ястия ⋅ Американска кухня
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
Регистрирай се сега!
или
(не изисква регистрация)
снимки от AnnaJames [Автор на рецептата] |
24 Юни 2015 |
© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.